Blog over verpakkingen en versiersels

Het nut van kartonnen doosjes bestellen voor je bedrijf

Ondernemers die veel met retail bezig zijn, een eigen webshop hebben of in soortgelijke economische sectoren werkzaam zijn, kunnen er niet zonder: de kartonnen doos. Of het nu om grote dozen gaat of om kleine kartonnen doosjes: een kartonnen doos is onmisbaar voor het goed beschermd en veilig kunnen verzenden van goederen en producten naar klanten of zakenrelaties. Zonder goede verpakking is het risico op beschadigde zendingen groot, wat natuurlijk niet wenselijk is. Kwalitatief goede kartonnen doosjes bestellen is dan ook voor veel ondernemers van groot belang.

Het nut van kartonnen doosjes bestellen

Maar wat maak kleinere kartonnen doosjes, of iets grotere uitvoeringen, nu zo prettig en voordelig qua gebruik? Welke voordelen heeft het als je als ondernemer of winkelier kartonnen doosjes bestellen gaat voor jouw bedrijf, of wanneer je als particulier kleine kartonnen dozen nodig hebt? De meerwaarde van een kartonnen doos is groot. In de eerste plaats ben je met dozen altijd flexibel qua zendingen. Slimme ondernemers hebben voldoende kleinere en grote dozen van kwaliteit op voorraad, om zo al hun producten goed verpakt, snel en veilig te kunnen opslaan en versturen. Voor elk soort goederen is wel een doosje of doos op maat te vinden, die het product perfect en veilig verpakt. Naast dit pluspunt hebben kleine kartonnen doosjes ook als voordeel dat ze vaak door de brievenbus gestopt kunnen worden. Dit heeft diverse voordelen. Zo kun je op het niveau van verzendkosten flink wat kosten besparen. Brievenbuszendingen verpakken en versturen in kartonnen brievenbusdoosjes is namelijk aanzienlijk goedkoper dan het versturen van grotere dozen of pakketten. Fijn is daarbij dat je bij kartonnen doosjes die door de brievenbus passen, altijd zeker weet dat het product tot op de deurmat wordt bezorgd. Van pakketjes die door de brievenbus passen, of het nu om kartonnen doosjes of andere materialen gaat, weet je in elk geval zeker dat deze zijn aangekomen bij de ontvanger. Prettig aan het gebruik van kartonnen doosjes is ten slotte, dat er er qua kartonnen dozen enorm veel variatie is. En ook qua afwerking van de doosjes is er maatwerk mogelijk.

Verscheidene soorten en varianten kartonnen doosjes

Wie voor zijn of haar onderneming kartonnen doosjes op maat zoekt, hoeft niet bang te zijn dat dit niet kan. Professionele dozenmakers kunnen de dozen maken en leveren in de gewenste lengte, breedte en hoogte. De dozen kunnen dus aangepast worden aan de grootte van de producten die verzonden moeten worden. Wat verder fijn is aan kartonnen doosjes is dat deze eenvoudig voorbedrukt kunnen ook door klanten, met op de doos bijvoorbeeld een bedrijfslogo en bedrijfsnaam.