Blog over verpakkingen en versiersels

Kartonnen doosjes op maat bestellen: duurzaamheid voorop!

Van webshops wordt gezegd dat ze vaak een zware ecologische voetafdruk hebben. Dat hoeft echter helemaal het geval niet te zijn! Jij kunt jouw eigen webshop op zo’n manier organiseren zodat je met een gerust hart pakketjes naar je klanten kunt versturen. Duurzaam hoeft helemaal niet duur te zijn en de oplossingen liggen soms gewoon voor de hand!

Refuse, reuse, recycle
De drie belangrijkste principes bij een duurzame levensstijl zijn refuse, reuse and recycle.
Refuse: je probeert in eerste instantie bepaalde zaken te weigeren. Wat je niet aanneemt of gebruikt, kan niet vervuilend werken! Weiger dus om bepaalde vervuilende producten of diensten te gebruiken.
Reuse: is iets echt noodzakelijk? Kies dan voor een alternatief dat een nieuwe bestemming kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de potten choco vroeger die ook een drinkglas waren!
Recycle: kan je bovenstaande principes niet toepassen? Kies dan voor een oplossing die je kan recyclen.


Kartonnen doosjes op maat bestellen
Papier en karton hebben een veel minder zware impact op de natuur dan plastic. Ze zijn ook gemakkelijk recyclebaar. Veel webshops kiezen voor een standaard doos en vullen bij kleinere pakjes de lege ruimte gewoon op met bubbeltjesfolie. Je kunt gemakkelijk kartonnen doosjes op maat bestellen en elk pakje de geschikte doos geven, zonder teveel ruimte en zonder vulling!

Deze manier van werken zorgt er ook voor dat je veel meer pakketjes in één bestelwagen krijgt, dat betekent minder ritten. Je kunt de kartonnen doosjes op maat eventueel laten bedrukken met je logo of met een link naar je webshop. Kies eventueel voor een leuke print of tekening, zodat je klanten het kartonnen doosje kunnen hergebruiken om spulletjes in op te bergen. Kartonnen doosjes op maat kunnen perfect gepersonaliseerd worden naar jouw wensen!

Webshop in de stad
Heb je bijvoorbeeld je winkel met webshop in de stad en merk je dat veel van je klanten gewoon uit je eigen omgeving komen? Weiger het gebruik van fossiele brandstoffen voor de levering van jouw pakjes en maak gebruik van fietskoeriers! Deze manier van werken brengt vele voordelen met zich mee! Je steunt de ondernemers in je eigen omgeving, laat je pakjes op een groene manier leveren en je hoeft zelf niet naar een postpunt om ze te versturen!

In een landelijke omgeving is een fietskoerier niet efficiënt. Toch kan je ook hier duurzame oplossingen aanbieden. Geef je klanten eventueel de optie om hun pakket bij een afhaalpunt op te halen. Zo kan je leveringen bundelen, wat ritten met de bestelwagen beperkt!